Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljust och fräscht på nya biblioteket

De stod på kö utanför dörren, låntagarna i Fellingsbro, strax innan dörrarna till det nya biblioteket slogs upp för invigningsfest. Innanför väntade inte bara nya fräscha lokaler utan även saft och kaffe, sagostund och musikaliska inslag. Glädjen över att äntligen ha kommit på plats var lika stor bakom som framför inlåningsdisken.

Annons
Förevigas. Kultur- och fritidschefen Johan Tranquist förevigas under sitt invigningstal av Elias ben Salem.

– Det här har jag längtat efter, sa filialföreståndaren Kristina Eriksson strax innan hon slog upp entrédörren.

Det centrala läget med dagligvarubutiken och tandvården som nära grannar gör att det rör sig fler utanför dörren än på det gamla stället. Även om skillnaden i golvyta inte är så stor har bytet av lokal inneburit en förbättring.

13 000 böcker

Före flytten har runt 3 000 böcker gallrats ut. De som inte sålts har hamnat i böckernas himmel, som Kristina Eriksson uttryckte det.

Cirka 13 000 böcker och ljudböcker fick följa med till nya stället i gamla vårdcentralen. Även de gamla hyllorna kunde återanvändas efter viss anpassning som Fellingsbros orienterare hjälpt till med.

Kunskapskälla

Kultur- och fritidschef Johan Tranquist konstaterade i sitt invigningstal att boken fortfarande fyller sin plats och att biblioteket spelar en viktig roll som samlingsplats, kunskapskälla och länk till omvärlden.

– Här finns allt från stickkaféer till internet, sa han.

Thomas Lundkvist spelade en fanfar med hjälp av ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Och senare under dagen spelade och sjöng Ida och Johanna Kleber.

Träffpunkt

Bland dem som kommit till invigningen fanns Linnea Eriksson med barnen Kajsa och Kalle.

– Det är bra att servicen med biblioteket finns kvar, tyckte Linnea.

Och Elias ben Salem var inne på samma linje:

– Det är en central träffpunkt och det är viktigt för att hålla en levande bygd.

Sagostund. Kajsa och Kalle Eriksson väntade tillsammans med sin mamma Linnea på att det skulle bli dags för sagostunden.

Mer läsning

Annons