Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucka 8: Dickens julsaga i kortversion

Det finns en trogen publik som följer lucköppningarna på Rådhustorget. I lucka nummer åtta fick de se en kortversion av Dickens julsaga.

Annons
Skådespel. Charles Dickens julsaga fanns i lucka nummer 8. Glenn Ahlström spelade spöket och Anton Karlkvist hade rollen som Scrooge.

Det var Glenn Ahlström och Anton Karlkvist som bjöd på sin egen tolkning av Charles Dickens julsaga. Och den blev uppskattad av publikskaran som hade sökt sig till Rådhustorget den här kvällen.

– Det var en bra överraskning, säger Gunnar Eriksson.

Han och hans fru Margareta går hit varje kväll och Gunnar gillar att man inte vet vad som ska komma.

"Lucian var så söt"De var trogna besökare även förra året.

– Då kanske vi missade två luckor. Och i slutet av första året var vi också här och tittade.

De bor i närheten och tycker att det är kul att det händer något i Lindesberg. Jesper Hugssons sång från förra året är Gunnars favorit så här långt.

– Och den lilla lucian som var här första året var så söt, tycker Margareta.

Först på platsEn annan trogen besökare är Ulla Friberg. Hon var först på plats den här kvällen tillsammans med väninnan Marianne Eriksson.

– Det är en annorlunda grej. Omväxlande och spännande varje gång. Dessutom är Stefan Jansson så rolig, tycker Marianne och Ulla.

Ändrad tid på julaftonVarje dag, klockan 17.30, fram till den 23 december öppnas en lucka i Lindesbergs levande julkalender på Rådhustorget. På julafton sker lucköppningen klockan 12. Alla inslag filmas och läggs ut på youtube. Dessa kan ses på na.se/lindesberg .

Ulla Friberg och Marianne Eriksson tillhör skaran av trogna besökare som kommer till Rådhustorget i stort sett varje kväll.

Mer läsning

Annons