Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man kastade knivar påStadshotellets gäster

Han har kastat knivar på Stadshotellets gäster, slagit sönder en lägenhet och uppträtt mycket hotfullt och störande på flera olika platser och orter i Lindesbergs kommun. Nu döms den snart 50-årige mannen till rättspsykiatrisk vård.

Annons

En kvinna är ute och hänger tvätt. Plötsligt står en man på gatan och skriker ”jag skall mörda dig, din djävla kärringdjävel”och ”nästa gång du hänger tvätt skall den vara blodig”.

Så ser en av de nio åtalspunkterna ut. Själv förnekar mannen och säger att han inte minns något av händelsen - och att han inte heller vill göra det.

Affär, bibliotek, vårdcentral, mack, vandrarhem – alla verkar de ha haft problem med mannen. 14 olika målsägande har anmält brotten som skett från juli 2008 och fram till september 2010. Mannen har uttalat grova hotelser och kränkande sexuella uttalanden, både till allmänhet och fyra av de polispatruller som kommit för att hämta honom efter att han upplevts som störande och hotfull.

I ett fall har mannen också varit våldsam och slagit sönder en lägenhet med kofot. Han har också haft en yxa i handen när han hotade en familj. I ett annat fall hotade han en kvinna om att slå henne med en tegelsten i huvudet.

Nu döms mannen för olaga hot, ofredande, skadegörelse och hot mot tjänsteman till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska också betala flera skadestånd. Nio olika personer ska få skadestånd på 5 000 kronor var för kränkning. Störst är skadeståndet  för den sönderslagna lägenheten, nästan 100 000 kronor.

Mer läsning

Annons