Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många såg teater med grekisk touch

Den stora ensemblen fick massor av lovord, men inga pengar, efter helgens båda föreställningar kallade ”Färd utan O”.En färd längs Lindejöns strand som bjöd på mycket roligheter och överraskningar.

Annons
Från en flotte sjöng gruppen

”Färd utan O” bestod av bidrag från 27 olika aktörer. Det bjöds på såväl sång och dans som bilder, musik och berättande. Allt med något slags anknytning till den grekiska mytologins Odysseus irrfärder och äventyr.

På kyrkbryggan , Rådhustorget och i Spruthuset utspelade sig olika scener. Föreställningen fortsatte sedan inne på Stadshotellet medan publiken åt middag. Där överraskades även ensemblen av att publiken dansade spontant när Martin Almgren avslutade med att sjunga ”Roll over Beethoven”.

Biljetterna till föreställningen var svårsålda, och därför sänktes priset. Detta innebar att biljetten endast täckte maten på hotellet, och ensemblen blev utan vinst. Stefan Jansson, som höll i trådarna tillsammans med Pär Bäckman och Arne Johnsson, var ändå glad att ha fått roa så många som 80 på lördagen och 60 på söndagen.

– Jag är verkligen nöjd med föreställningen, och det är inte omöjligt att det blir fler upptåg med liknande ensemble framöver, säger Stefan Jansson.

Stafan Jansson i egen hög person, läste prologen.
Den vandrande föreställningen gjorde ett nedslag i Spruthuset.
Vägvisare var Rainer Hickisch.
Staffan Blixt
Cyklopen, i egenskap av Pär Bäckman, dök upp ur sjön.

Mer läsning

Annons