Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässfönster ska ge vy över rik arbetsmarknad

Det är en vecka kvar till mässan på Lindesberg arena. Då kommer tusentalet elever få inblick och nosa på arbetsmarknaden. En del för första gången i sitt liv.

Annons
Samlat grepp. I år är det första gången man slår ihop Lindesbergs näringslivsdag med Arbetsmarknadsmässan . Malin Liodden, Anne Resare, Camilla Brynte, Karin Drake, Jonas Cederulf planerar Arbetsmarknadsmässan nästa torsdag. Foto: Michael Landberg

– För många blir det en aha-upplevelse, att det finns så många möjligheter. För elever i åttan i Frövi består arbetsmarknaden kanske bara av Ica och Billerud Korsnäs, säger Jonas Cederulf på Fröviskolan.

Mässan nästa torsdag bjuder på bredd och 70-talet utställare. Större industriföretag, mindre serviceföretag, vård- och omsorg, politik och myndigheter. Elever vid Masugnen är både besökare och lärcentret har varit med om att skapa mässan.

Därutöver är det cirka 500 elever från Lindesbergs grundskolors årskurs åtta och nio samt 400 gymnasieelever i årskurs två och tre som besökare. Eleverna har jobbat med förberedelser inför torsdagen.

– Oskar Axelsson och Maria Kaikkonen föreläser om arbetsmarknadskunskap och Anna Bergholtz ska ha ett inspirationsföredrag, säger Malin Liodden på Arbetsförmedlingen i Lindesberg.

Journalisten och socialpedagogen med mera Anna Bergholtz är enligt egen varudeklaration en blind ögonöppnare som vill vända på perspektiven och möjligheterna att utnyttja motgångar till framgång.

– Mässan är inte bara för skolelever. Den är offentlig och alla som kan är välkomna till arenan, säger Anne Resare vid kommunens utvecklingsavdelning.

Entreprenärsskap i skolan, EIS, ett projekt mellan Ljusnarsberg, Nora och Lindesberg samt Bergslagens Sparbank. Därutöver är Lindesbergs kommun, Arbetsförmedlingen samt Bergslagens Sparbank mässarrangör.

Mer läsning

Annons