Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meritor minskar antalet anställda

Nu får ytterligare 32 av de visstidsanställda på Meritor sluta. Anledningen är minskad orderingång.

Annons
Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men vi har å andra sidan anställt 300 sista halvåret. Tomas Bäckman, platschef Meritor i Lindesberg

Det är en mix av kollektivanställda, bland annat operatörer och montörer, som fått besked om att anställningen avslutas. De berörda har en månads uppsägningstid och kommer därmed att jobba kvar under oktober.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men vi har å andra sidan anställt 300 sista halvåret, säger platschef Tomas Bäckman.

Fabriken har alltid variation efter säsong där det är störst efterfrågan på lastbilsaxlar under våren och inför semestern. Inför vintern minskar behovet av folk på golvet i takt med att orderingången krymper.

– Vi måste alltid justera personalstyrkan efter orderstocken, konstaterar Tomas Bäckman.

Detta löser företaget genom att ha visstidsanställda som i avtalet har en kortare uppsägningstid. Just nu är det 230 personer med den formen av anställning, och det är 32 av dessa som nu måste lämna arbetsplatsen.I september minskades personalstyrkan med 53 personer. Samtidigt fick 66 visstidsanställda erbjudande om tillsvidareanställning.

På Meritor i Lindesberg jobbar sammanlagt omkring 1000 personer varav 85 är tjänstemän.

Mer läsning

Annons