Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MHF lämnar Lövåsen

MHF camping club lägger ned Bergslagssektionens camping i Lövåsen strax utanför Lindesberg efter denna säsong. Förhoppningen är att IOGT/NTO, som driver det intilligande badet och är mark-ägare, tar över.

Annons
Sorglig sorti. – Det är trist. Lagom till att vi börjar bli färdiga med det vi byggt upp är det dags för att lägga av, säger Per Thybeck. Tillsammans med Ragnvald Johnsson har han jobbat med att bygga upp MHF camping club i Lövåsen sedan 1988.

För 23 år sedan började ett 20-tal entusiastiska medlemmar i Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF, att omvandla ett par gamla häst- och fårbeteshagar till en camping i Lövåsen. De låg några hundra meter från badet i Lövåsen.

Camping på parkeringen

Ett par år tidigare hade de börjat att driva camping på parkeringen till badet.

Lindesbergaren Per Thybeck och Ragnvald Johnsson, numera bosatt i Örebro var med.

– Vi börjar bli gamla, och de andra i gänget är antingen döda eller orkar inte vara här längre. Det är i princip bara Per och jag kvar, säger Ragnvald Johnsson.

Det är orsaken till att de bestämt sig för att lämna tillbaka marken till IOGT/NTO. Under åren har ett fint samlingshus byggts och elplatser installerats på den välklippta gräsplanen.

Förra helgen stod tio husvagnar på campingen. Bara Per campar på hemmaplan. Den här veckan hade han vaktpass tillsammans med Ragnvald. Klippte gräs och servade gästerna. I midsomras stod det 19 vagnar hos MHF camping club i Löv-åsen, som är en föreningscamping.

Slumpen avgjorde

– Vi kom hit första gången av en slump för många år sedan. Vi är inte här riktigt varje år, men regelbundet ändå, en vecka varje gång. Vi trivs här, säger Rune Johansson från Habo.

Enligt Per och Ragnvald är det så det gått till för de flesta av stammisarna.

– Det blir så här när nya generationer inte vill ta över efter den gamla, säger Rune Johansson. Han jämför med andra föreningar på mindre orter. Utvecklingen är liknande.

Normalt är campingen öppen till och med Lindemarken, men i år är sista augusti stängningsdag.

– Sedan lämnar vi tillbaka det här till IOGT/NTO. De får avgöra om de vill och orkar fortsätta, men det är naturligtvis vår förhopping, säger Per Thybeck.

Trivsamt. – Vi har hittat en oas här i Lindesberg, säger Gunvor Johansson. Efter ett första besök åker Gunvor och Rune Johansson från Habo regelbundet tillbaka till MHF:s camping i Lövåsen.

Mer läsning

Annons