Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket backar-apatisk Fröviflicka får stanna

Efter tre och ett halvt års kamp så får apatiska flickan Antonela Necic i Frövi permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Annons
Pappan Oliver Necic försöker få dottern Antonela att dricka vatten.

Hemma hos familjen Necic i Frövi betraktar man Migrationsverkets besked med återhållsam lättnad.

- Jag kan inte riktigt förstå att det är sant. Men det är en fantastisk känsla för nu får min dotter förutsättningar till att bli frisk, säger Antonelas pappa Oliver Necic.

NA-tv har granskat 14-åriga Antonelas asylärende ända sedan förra sommaren då familjen skulle utvisas till Serbien. I september visade granskningen att Migrationsverket ignorerat ett inkommet läkarintyg. Utvisningen avbröts då för första gången.

Migrationsverket gömde undan intyg

I mars 2010 bestämde Migrationsverket på nytt att Antonela och hennes familj skulle utvisas ur Sverige. Men i ett nytt inslag i webb-tv kunde NA:s läsare se att handläggningen varit än mer bristfällig den här gången. Bland annat hade Migrationsverket gömt undan intyg som talade till Antonelas fördel.

Nu får alltså flickan upprättelse i form av ett permanent uppehållstillstånd. Men mitt i glädjen går Antonelas pappas tankar också till de människor som sitter i liknande problem runtom i Sverige.

- Jag hoppas att Migrationsverket tar dem på allvar och gör ett noggrannare arbete, säger han.

Se familjens reaktioner efter beskedet om uppehållstillstånd i översta tv-länken till höger. NA:s granskning från i maj kan du se i länken under.

Mer läsning

Annons