Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för pizzeriamordet kan ha släppts mot borgen

Oday Almohamadawi som misstänks för mordet på Kaveh Zarei kan ha släppts mot borgen.
– Vi har precis fått uppgifter om det, säger kriminalinspektör Åke Englund.

Annons

Kaveh Zarei knivmördades i augusti 2005 utanför den pizzeria i Lindesberg där han jobbade. En person dömdes senare för mordet medan den andre misstänkte mördaren, Oday Almohamadawi, lyckades hålla sig undan polisen i många år.

Men i slutet av april i år greps Almohamadawi, som är irakisk medborgare, i Bagdad. Han fanns med på den svenska polisens Ikaroslista över internationellt efterlysta personer, vilket kan ha bidragit till gripandet.

Direkt inleddes arbetet med att få Oday Almohamadawi utlämnad till Sverige. Förundersökningsledaren Magnus Elving förklarade då att han var optimistisk när det gällde chanserna att få hit Almohamadawi. Detta trots att Sverige saknar utlämningsavtal med Irak.

Men det har gått trögt och i dag, tisdag, fick utredarna i Sverige reda på att Almohamadawi kan ha blivit släppt mot borgen.

– Vi har fått den uppgiften i dag (tisdag), men vi har inte fått den bekräftad. Och vi vet inte vad som ligger bakom det, säger Åke Englund vid Örebropolisen.

Ni har alltså inte fått någon förklaring?– Jo, det finns en förklaring, men vi kan inte tolka bakgrunden och innebörden av den.

Via Interpol hoppas de svenska utredarna få reda på mer detaljer kring det eventuella frisläppandet.

Mer läsning

Annons