Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobil klinik äntligen på plats

Det tog längre tid än det var tänkt. Men nu står den på plats, den mobila tandkliniken som ska besöka Storå ett antal månader om året.– Och det blev på bästa tänkbara plats. Nära till vårdcentralen och nära till skolan, säger projektledaren och tandläkaren Rahi Arian.

Annons
Nöjd patient. Tandläkare Rahi Arian och tandsköterskan Marina Arvidsson tog emot Göran Ceder från Guldsmedshyttan som var nöjd med att åter ha en tandläkarklinik på hemmaplan.

I måndags togs den första patienten emot i den nya kliniken. Men då hade trailern där kliniken är inrymd stått på sin uppställningsplats i några dagar.

– Vi var tvungna att kontrollera att alla kopplingar fungerade som de skulle. Det handlar inte bara om vatten och avlopp, utan även om el och datanät, förklarar han.

Ett halvår försenad

Men allt fungerade och nu är alltså kliniken igång, men det blev ett drygt halvår senare än beräknat.

– Jo, det stämmer. Vi hade svårt att hitta en lämplig plats, men nu blev det trots allt bra till slut, säger Rahi Arian.

En som var nöjd med att slippa åka till Lindesberg eller Kopparberg för tandläkarbesök var Göran Ceder.

– Jag har visserligen inte haft något akut behov under tiden, men jag tycker nog att det ska finnas tandläkarklinik här på orten, säger han.

Fyra team turas om

Kliniken betjänas av fyra team som alternerar. Varje team består av en tandläkare, en tandsköterska och en tandhygienist. Två av dem jobbar i Storå och två i Pålsboda, där kliniken funnits sedan april i fjol.

– Erfarenheterna därifrån har varit goda och jag tror det blir bra också här i Storå, säger Rahi Arian.

Specialbygd trailer

Kliniken, som ryms i en specialbygd lastbilstrailer, har plats för två behandlingsrum, en steril, ett personalrum och ett litet väntrum. Den skiljer sig, bortsett från utrymmet, inte mycket från en vanlig klinik. Fyra parkeringsplatser för besökare finns bredvid.

Mer läsning

Annons