Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörker för skidåkarna

Tänds inte elljusspåret i höst och vinter är det ett hårt slag för Frövi IK:s skidsektion. Dessutom drabbas många motionärer.
– Ur folkhälsoperspektiv borde det här prioriteras, tycker Mikael Karlsson i skidsektionens styrelse.

Annons
Hoppas på ljus. Rebecka Fallqvist, Daniel Fallqvist, Jan Bragner, Mikael Karlsson och Tomas Karlsson från Frövi IK:s skidsektion hoppas att kommunen löser problemet med den dåliga belysningen vid elljusspåret. Görs inget kommer det att vara mörkt i vinter.

Bergslagens kommunalteknik har konstaterat att belysningsanläggningen vid elljusspåret är så dålig att den har kopplats bort. Ur säkerhetssynpunkt krävs åtgärder om strömmen ska kopplas på igen. Men i dag finns inga pengar.

I Frövi IK:s skidsektion är man mycket bekymrade. Elljusspåret betyder mycket för verksamheten. Vintertid är skidspåren väl utnyttjade även av åkare från andra delar av kommunen.

– Det är många som säger att vi har de bästa spåren. Vi kör upp både för klassiskt och fristil, berättar ordförande Jan Bragner.

Begagnade armaturer

Det är en tre kilometer lång slinga som är belyst. På större delen av sträckan är armaturerna de samma som när elljusspåret anlades 1969. De var dessutom begagnade när de sattes upp.

Att börja med något stort jobb nu tycker klubben är i senaste laget.

– Vårt förslag är att man lappar ihop det så att det fungerar i vinter och sedan gör ett rejält ryck i vår, säger Jan Bragner.

Underlaget

Det behöver också göras en del åt underlaget. Stenar och rötter måste bort och nytt spån läggas på.

Att elljusspåret är väl använt märks den här kvällen. Först promenerar Jenny Wahlström, Helena Johansson och Albin Jansson förbi. De tycker att det är självklart att elljusspåret ska vara tänt.

– De som jobbar dagtid kan ju bara motionera på kvällarna, säger Jenny.

– Och inte vet vi om vi får ha judohallen kvar heller, påpekar Helena.

Peter Karlsson och Cecilia Håkansson är ute och promenerar så ofta de hinner.

– Elljusspåret är viktigt för Frövi, tycker Peter och får medhåll av Cecilia.

– Det finns ju inte så mycket annat att göra här.

Mer läsning

Annons