Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP+S fortfarande en obesvarad fråga

Socialdemokraterna förde under helgen nya diskussioner med Miljöpartiet om någon form av samarbete den kommande mandatperioden. MP håller medlemsmöte i kväll och kommer då att diskutera frågan ytterligare.

Annons

– Det finns inte så mycket att säga före medlemsmötet, säger Evertsson i MP. Vi får väl se om vi har något besked efter mötet.

Så sent som i förra veckan sade Miljöpartiet att det inte vill samarbeta med S om Vänstern finns med. Dessa båda partier har fortfarande för avsikt samarbeta.

– Vi håller kvar vid vänstern, säger Bengt Storbacka, ordförande för socialdemokraterna i Lindesberg. Ska MP vara med får de ta det.

Minoritetsstyre

S hoppas att MP möjligen vill hitta en valteknisk samverkan. Om inte blir det ett rött minoritetsstyre den kommande mandatperioden.

– I slutet av förra veckan lade vi ut en trevare till Folkpartiet, säger Bengt Storbacka. FP kändes som en liten möjlighet. Men partiet tackade nej. Vi har full respekt för att FP vill fortsätta i den borgerliga alliansen.

Ingen kontakt

Socialdemokraterna har inte varit i kontakt med de andra allianspartierna, Centern, Moderaterna och Kristdemokraterna. Bengt Storbacka säger att ett samarbete med C och M är svårt att svälja bland annat beroende på den jobbpolitik partierna bedriver nationellt.

– När det gäller KD har det aldrig känts aktuellt, säger socialdemokraternas ordförande.

Om inte S kan få till ett valtekniskt samarbete med MP kommer Sverigedemokraterna att få en vågmästarroll i kommunfullmäktige med sina fyra platser.

– Då kommer det att bli hoppande majoriteter, säger Storbacka. Det är inget drömläge. Men så kan det bli.

S och V har tillsammans 21 platser i fullmäktige medan de fyra allianspartierna C, FP, KD och M har tillsammans 18 platser. Dessutom har MP två.

Mer läsning

Annons