Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muller i Ullersätter

Ullermuller är namnet på traktorträffen i Ullersätter som bara växer för vart år osm går. Där visas en del vanliga traktorer och rätt många märkvärdiga.

Annons
Traktorintresse. Det är intresset och gemenskapen som lockar Marcus Eriksson och Christoffer Hedberg till traktorfesten Ullermuller i Ullersätter.Foto: Kerstin Schönström

Lisbeth Andersson från Fellingsbro fäller upp paraplyet.

– Det är första gången jag följer med familjen hit. Vi har tittat på traktorerna och så ska vi fika. Det här är perfekt, ett kul påhitt.

Snart överröstas Inge Vidars orkester på den lilla scenen av regnet som bara tilltar. De flesta trycker ihop sig under fikatältet.

Där står Hans Persson som med ett lurigt leende berättar den enkla anledningen till att han sovit över i en betongbalja på gärdet.

– Då slipper jag åka fram och tillbaka till Lindesberg på en dag.

Hans ekipage består av en gammal vanlig traktor som har en grålletraktor, modell guldkalv, på släp. Bakom den hänger en betongbalja utrustad med madrass.

–Den har använts på 70-talet på betongfabriken som fanns i Lindesberg.

Ett annat av de åk som sticker ut lite extra tillhör Marcus Eriksson som bor några kilometer bort. Det är en ”avklädd” traktor som fått en motor från en vanlig gammal volvo. Den har bogserats till Ullermuller för den är inte riktigt klar än.

Det är Marcus som äger den beundrade grillen också. En halv volvo med grill under motorhuven.

Annons