Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

My prisas för vattenjobb i Kenya

När lindebergtjejen My Wentzel gick i gymnasiet fick hon möjlighet att resa till Kenya i samband med ett skolprojekt. Det blev en väckarklocka och inledningen till ett starkt engagemang för att ordna rent vatten till människor på den kenyanska landsbygden. På måndag hedras hon av organisationen Kristna Fredsrörelsen för sina insatser.

Annons
Prisad. My Wentzel är för tillfället i England men kommer hem för att ta emot utmärkelsen i Stockholm. BILD: PELLE SÖDERBÄCK

År 2007 reste My Wentzel och några kamrater från Lindeskolan till Kenya i gymnasiets utbytesprojekt med landet. Resan blev en ögonöppnare och hon arbetar i dag med att försöka lösa frågan om rent vatten till människor i västra Kenya.

Arbete sker inom projektet ”Water Aid in Kenya”. Det är en Lindesbergsbaserad verksamhet som bland annat stöds av Lions och Lindesbergs församling.

Vid en ceremoni i Norrmalmskyrkan i Stockholm kommer på måndag årets Martin Luther King-pris att tilldelas Mehdi Gharbi som, med sin nättidning var en viktig aktör under den arabiska våren i Tunisien. Samtidigt får My Wentzel ta emot ett hedersomnämnande och 5 000 kronor för sitt arbete för rent vatten i Kenya.

Det är femte året som organisationen delar ut priset. Förste mottagare var Mikael Wiehe.

Annons