Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nutid och dåtid i skön blandning på skolan

I år har Lindeskolan 50-årsjubileum och varje program har ansvar för varsin månad att hitta på något jippo. På fordonsprogrammet valde man att göra en liten mässa. Torget vid skolan fylldes med allehanda fortskaffningsmedel och massor av folk.

Annons

Såväl fordonsprogrammet som diverse företagare visar upp sig och sina fordon. Här går det bra att provsitta bilar och traktorer och att pröva på att köra lastbil i en simulator.

– Vi tog kontakt med elever som gått här förr och det var så många som ville delta så vi fick säga nej till några, berättar läraren Ingvar Hedberg.

En av dem som gick på skolan när den var nybyggd är Lars Englund från Ramsberg.

– Jag började andra året som skolan fanns, 1966 och gick då treårig bilmekanisk linje. Det kändes stort att komma hit från Storåskolan och mycket var nytt, berättar han.

Lars fick jobb direkt som mekaniker på Bergslagens bil i Kopparberg, men har sedan jobbat på Meritor.

– Jag har kikat in i verkstaden här på skolan idag. Det är samma lokal men det mesta är nytt nu, konstaterar han.

Året efter, 1967, började Stefan Larsson på Lindeskolan.

– Då blev utbildningen tvåårig men det fanns bara personbilsmek, inga andra grenar som nu. Jag trivdes bra och fick jobb direkt efteråt, berättar han.

Stefan hade lastbil några år men lämnade sedan bilbranschen. Han har inte varit tillbaka på fordonsprogrammets verkstad förrän nu vid mässan.

– Det är helt suveränt att få se vad de har byggt och fått vara med om.

Mer läsning

Annons