Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förutsättning för Frövis lekplatser

Satsa på lekplatsen vid vattentornet i Frövi och lägg ned den vid Hedvägen. Det föreslås kultur- och fritidsnämnden besluta på onsdag i nästa vecka.

Annons
Lekplatsen vid vattentornsområdet föreslås bli upprustad. Den är välanvänd, men i mycket slitet skick. I gungställningen är en gunga bortmonterad och bara en finns kvar. En havererad lekgrävmaskin slumrar på marken som nu består av mer gräs och ogräs än grus.

Från början var det tänkt att lägga ned båda dessa lekplats och bygga en helt ny mellan Hedvägens lekplats vid den gamla kolerakyrkogården och lekplatsen i villaområdet nära vattentornet. Detta jobb skulle inletts förra året, men försinkades av den tidiga vintern.

Nu föreslås i stället en satsning på den befintliga vid vattentornet medan Hedvägens lekplats begravs, liksom i det tidigare förslaget.

– Vi upptäckte att marken var sankare och stenigare än vad vi trott på den nya platsen. Det skulle inneburit att stora massor behövt grävas bort och ett omfattande dräneringsarbete, säger stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher.

Alltför mycket av de pengar som finns tillgängliga skulle grävts ned i marken.

– På det här sättet blir det pengar till ytterligare något lekredskap, säger Tschentscher.

I förslaget till nämnden finns en brasklapp.

”Placeringsförslaget ska ses med ett visst förbehåll för en eventuell dialog med lokal intressen”.

I fjolårets budget fanns 225 000 kronor som är överflyttade till årets ekonomi. Dessa pengar kan användas till Frövilekplatsen. Sedan tillkommer nya pengr i årets investeringsbudget, men den har inte fullmäktige bestämt alla detaljer för.

Kommunstyrelsen förväntas besluta om budgetförslaget för årets investeringspengar på tisdag.

Mer läsning

Annons