Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sträcka på gång

Strandpromenaden i Frövi kan komma att förlängas. Förslaget är att en stig anläggs på den södra sidan av Väringen förbi Nain, västerut till Vibyn och tillbaka till samhället.

Annons

Socialdemokraten Göran Karlsson föreslog i en motion förra hösten att Bergslagens miljö- och byggförvaltning får i uppdrag att utreda om en utbyggnad på södra av Väringen är möjlig.

Kommunekolog Ingrid Andrén skriver i ett yttrande över motionen att marken är för ojämn och blöt för att en fungerande stig ska kunna anläggas utan beläggning.

Därför föreslår hon att en 1,7 meter bred gångväg med stenmjöl anläggs. Hon föreslår också att gångvägen efter Nain dras en bit upp från stranden för att vandrarna ska få en mer varierad upplevelse och en bättre utsikt.

420 000 kronor

Kostnaden för gångvägen och en mindre bro över ett dike är beräknad till 420 000 kronor. De berörda markägarna är informerade skriftligt. Men inga samtal har inletts.

Göran Karlsson är glad över det positiva svaret på motionen. Han är övertygad om att en strandpromenad runt sjön skulle uppskattas av många.

– En enklare bro tror jag vi kan fixa ideellt och sedan skänka till kommunen, säger Göran Karlsson. Då håller vi ner kostnaderna. Nu hoppas jag att kommunen kan inleda samtal med markägarna så fort som möjligt.

På lite sikt hoppas motionären att den planerade strandpromenaden kan förbättras så även folk med barnvagn, rollator och rullstol kan ta sig runt.

När förslaget kan komma att genomföras kan ingen säga idag. Först måste en överenskommelse träffas med markägarna.

Mer läsning

Annons