Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olympier inspirerade Lindeungdomar

Under lördagen var det full aktivitet både i och runt Lindesberg arena. Svenska olympier var på besök för att inspirera och aktivera.

Annons
Brottaren Jalmar Sjöberg lät barnen testa hur deras reaktionsförmåga stod sig mot olympiernas med hjälp av en app. Reaktionstiden mättes genom att hålla fingret mot skärmen på telefonen och sedan släppa när det började lysa.

Under veckan har det varit fullt hus i Lindesberg arena med Linde Sports Camp. 110 barn har under en vecka fått prova på 15 olika sporter och aktiviteter. På lördagen var det avslutning, och det med Olympic day.

– Vi kör öppet hus i dag, där alla är välkomna, säger Lisa Sund som är projektansvarig för Olympic day.

Tanken med dagen är att visa barn att det finns fler sporter än de kompisarna eller mamma och pappa sysslar med. Olympic day handlar också om att våga prova nya sporter och aktiviteter.

– Frågar man barnen som varit med under Linde Sports Camp är det många som vill prova parkour och klättringen, säger Jonas Andersson på Lindesbergs kommun.

Runt ingången till Lindesberg arena var det full aktivitet redan vid 10-tiden på förmiddagen, trots att invigningen inte var förrän vid 11. Förutom sporter och aktiviteter fick alla som ville prova skjuta fotbollar mot en poängtavla, fotografera sig som en olympier och givetvis träffa ett helt gäng från den svenska OS-truppen.

– Det är jätteroligt att få vara med på de här dagarna, säger brottaren Jalmar Sjöberg som var en av olympierna på plats.

Han blev tillfrågad att vara med redan från starten för fyra år sedan, och försöker delta på så många av de 35 olympiska dagarna han kan.

– Det roligaste är att få prata med barnen, och kan man samtidigt inspirera dem är det ju bara bra.

Många vill utmana honom i armbrytning och ställa frågor.

– Det kan vara vilken fråga som helst. De är oftast inte ett dugg blyga.

Just den här lördagen fanns det möjlighet att prova allt från ridning och fotboll till judo och parkour. Inne i arenans stora sal blandas ljudet av studsande bollar och hockey med glada skratt och springande fötter. Alla barn har fått en nummerlapp, men Lisa Sund förklarar att den egentligen inte fyller någon funktion.

– Men det är ett bra ställe för autografer, så slipper barnen välja mellan den egna tröjan eller armen.

– Det här är nog lika roligt för oss som för barnen, säger Jalmar Sjöberg.

Mer läsning

Annons