Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palme skjuten i Fellingsbro

Nerikes Allehanda, Aftonbladet extra och Expressen. Den första mars 1986 täcktes alla tidningars förstasidor med nyheten att Olof Palme mördats. Dessa tidningar fanns på gårdsloppiset på Läbbesta gård i Löthgrens ladugård.

Annons
Ann-Mari Källbom Löthgren visade i år även ett antal av sina äldre tavlor på årets konstutställning i Löthgrens ladugård i Läbbesta, Fellingsbro. Den hade även utökats med gårdsloppis. Där handlade Sven-Ove Karlsson.

Fast egentligen handlar vernissagen på Kristi himmelsfärds dag om årets konstutställning. Det gjorde den i år också. Det var det tolfte året som familjen Källbom Löthgren arrangerar utställningen för tiotalet konstnärer. Ann-Marie Källbom Löthgren är en av dessa. Loppmarknaden var ett nytt inslag och vid sidan om det huvudsakliga.

Är det här årets höjdpunkt på gården?

– Ja, det har blivit så. Det är mycket jobb, men otroligt roligt, säger Ann-Marie.

Fröviborna Karin Bagge och Rune Jansson samt Roland Svensson från Näverkärret är några av de konstnärer som varit med länge i sammanhanget.

Emelie Isenberg var med för första gången. Karin Nystedt-Andersson är heller ingen veteran på Läbbesta.

– Tidigare fick jag jobba med att locka fram kreativiteten hos mina elever. När jag slutade som lärare för fyr år sedan har jag tid att locka fram den hos mig själv, säger Carin Nystedt-Andersson.

Hembygds- och fornminensföreningen bakar bröd i bagarstugan, men det gör de endast på lördag 4 juni. Utställningen på Läbbesta gård pågår till och med söndag 5 juni.

Fellingsbro hembygds- och fornminnesförening hade snitslat vägen från konstutställningen till bagarstugan med roliga och lite skruvade tipsfrågor. Vilken skatt har ett par som är på väg till BB, var en fråga med svarsalternativen A-skatt, B-skatt eller L-skatt.
Knivmakaren och slöjdaren  Rune Jansson från Frövi visade i år även upp målade bilder på årets konstutställning på Läbbesta gård.
Gårdsloppis var ett nytt inslag i år och där fanns bland annat gamla tidningar som sparats i samband med särskilda händelser. Exempelvis mordet på statsminister Olof Palme 1986 fanns i flera skildringar  på denna tidningshylla, liksom då kung Gustav VI:e Adolf avled 19 73.

Mer läsning

Annons