Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensioner är framtidens utmaning

Pensionsavgångar är den stora utmaningen för vården, även i Storå. Då gäller det att få läkarstudenterna att trivas så att de vill tillbaka.

Annons

– Min huvuduppgift är att jobba för att vi kan fortsätta vara bemannade för att möta patienternas behov på samma goda sätt som nu, konstaterar Ulrica Vidfelt.

Inom några år kommer läkarna vid vårdcentralen att gå i pension. Då behöver det fyllas på med nya doktorer. I höst tar man för sjätte terminen emot läkarstudenter från Örebro Universitet, och även om det kostar läkartid nu i form av handledning, är det viktigt att ta hand om studenterna på bästa sätt så att de vill stanna i primärvården.

– Det handlar om vår egen framtid som vi försöker försörja. Vi vill ju att de ska komma tillbaka hit när de är färdiga.

Med fler patienter plus läkarstudenterna så har lokalerna börjat bli trånga.

– Vi har fått beslut på att bygga om inom befintliga väggar för att skapa rum åt studenterna, och det är något vi tittar på nu, säger Ulrica Vidfelt.

Man har ingen barnmorskemottagning i Storå, men hoppas få en barnmorska på plats en dag i veckan i framtiden. Det är vårdcentralen i Lindesberg som har uppdraget att bemanna barnmorskemottagningen, men på grund av brist på barnmorskor har det periodvis varit svårt att rekrytera nya.

Mer läsning

Annons