Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platschefen lämnar Meritor

Birgitta Ewerlöf slutar som platschef vid Meritors bak- och framaxelfabrik. Hon har sagt upp sig och räknar med att sluta framåt sommaren.

Annons
Halvår. Birgitta Ewerlöf har sex månaders uppsägningstid. Detta innebär att hon lämnar Meritor senast i maj. ARKIVBILD: MICHAEL LANDBERG

– Jag har haft som dröm att bilda ett eget företag i konsultbranschen tillsammans med min man, som jobbar som konsult. Nu har vi bestämt oss.

Birgitta kallar det för en 50-årskris. Hon tycker helt enkelt det är dags att göra något nytt. Hon tyckte likadant när hon hade fyllt 40.

– Den gången lämnade jag Volvo. Jag tyckte det var dags att jobba på något annat företag. Det ska bli intressant att se om jag klarar mig som egen.

Händelserik

Tiden på Meritor vill inte Birgitta Ewerlöf ha ogjord. Den har varit händelserik. Hon har fått uppleva både låg- och högkonjunktur.

– Det har varit en rolig tid. Under min tid här har vi övertalat ägarna att investera inför framtiden. Det ser jag som mycket positivt. Nu är spåret utstakat.

Rekryterar

Meritor har börjat rekrytera en ny platschef. Under rekryteringsprocessen är Tomas Bäckman tillförordnad platschef med Birgitta Ewerlöf som biträdande.

IF Metalls avdelning vid Meritor var delaktig i rekryteringen av Birgitta Ewerlöf. Avdelningen har begärt att också få delta i den påbörjade rekryteringen.

– Vi vill vara med och intervjua eventuella kandidater, säger Ulf Mattsson, klubbordförande i Metall. Vi har också sagt att vi vill ha en svensk chef. Det är lättare prata med en person som kan språket. Vad jag förstår har företagets Europaledning ingen annan avsikt än att försöka rekrytera en svensk. Vi ser gärna att personen ifråga har branscherfarenhet, säger Ulf Mattsson.

Mer läsning

Annons