Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har fått in bra tips

Polisen har fått in ett bra tips i jakten på de män som har försökt locka in unga flickor i sin bil.
– Tipset handlar om en bil som stämmer överrens med det som flickorna har sagt, säger utredaren Jorma Harjamäki.

Annons

Polisen kommer nu att jobba vidare med det här.

– Det är ett väldigt konkret tips. Jag tror att det kan vara bra, säger Jorma Harjamäki.

Polisen har inte fått in några ytterligare anmälningar om att det skulle vara fler som blivit utsatta av männen. Det handlar därmed fortfarande om tre flickor som är mellan 10 och 13 år gamla.

En eller flera mänDen första anmälan är från 22 september och den senaste från 24 oktober. Det är en eller flera män som har försökt locka in flickorna i sin bil.

Två gånger har det skett i centrala Lindesberg och en gång på Hagabergsområdet. Vid två tillfällen har flickorna blivit jagade.

Vaga signalement– De utsatta tjejerna har bara kunna lämna vaga signalement och det kan man förstå eftersom de har varit uppjagade, säger Jorma Harjamäki.

Polisen fortsätter nu att samla in information kring det inträffade och Jorma Harjamäki vill att allmänheten hör av sig till polisen i Lindesberg om de vet något.

Hans råd till alla föräldrar är att inte låta unga flickor gå ensamma ute när det är mörkt. Jorma Harjamäki hoppas också att allmänheten kan vara extra uppmärksam och reagera om man ser en bil stanna vid unga flickor.

Mer läsning

Annons