Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resecentrum kan få bidragshjälp

Den lokala trafiken kan få en skjuts med hjälp av medel från en Citybananpott.– Mitt tips är att ombyggnationen av resecentrum i Lindesberg kommer att prioriteras, säger Anders Ceder (S), ordförande.

Annons

Lindesbergs kommun kan ansöka om medel ur den pott som Örebro län investerat i Citybanan.

– Det var därför vi gick med på att bidra till Citybanan, vi kan satsa på det som gynnar oss här, säger Anders Ceder.

På måndagens möte med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott (PU) informerades det om vad man kan söka medel för. På kommunstyrelsen den 26 augusti tas sedan beslut om vilka projekt som ska prioriteras.

– Det handlar om kollektivtrafiken och investeringar i trafiksäkerhet, säger Anders Ceder vars tips är att resecentrum kommer att prioriteras högst.

– Det kommer att bli där det är just nu, alternativet är att busstrafiken måste passera två järnvägsbommar i Lindesberg och det är inget alternativ alls.

Ceder berättar att höstens val överskuggar mycket av den kommunpolitiska verksamheten för tillfället, men ändå händer det saker.

– Något som är positivt är att ingen har överklagat byggnationen av bostadsområde vid Ålkilsbacken eller villabebyggelsen i Vibyn i Frövi, säger han.

– Så nu rullar en del i gång, vi har två bostadsområden att bygga och om någon månad tas första spadtaget till brandstationen.

Mer läsning

Annons