Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roligt men jobbigt att spela länscupen

Att spela cup är roligare än seriespel. Det tycker Joakim Klockars och Ludwig Boström. Under helgen spelar de sju matcher för sitt lag GSK/Lindlöven i länscupen.

Annons
Trångt runt mål. GSK/LIF hade svårt att få in pucken mot VIK Västerås och förlorade matchen med 1–5.

Guldsmedshytte SK/Lindlövens U13-lag inledde länscupen på fredagen med bra spel som gav seger i de två första matcherna. Kvart i tio på lördagen var det dags för nästa match vilket var lite av en tidig gruppfinal mot VIK Västerås som också vunnit sina båda inledande matcher.

VIK Västerås började starkt och gjorde 1–0 redan efter 1.05. Drygt fyra minuter senare ökade VIK på till 2–0. Hoppet tändes dock när Cosmos Magnusson blev frispelad av Alexander Persson och snyggt satte pucken bakom VIK-målvakten. Men en minut senare ökade VIK på till 3–1. I den andra perioden gjorde Västeråslaget ytterligare två mål och slutresultatet skrevs till 5–1.

– Det känns så där, men vi gjorde det vi kunde och det räckte inte, konstaterar Joakim Klockars och får medhåll av lagkompisen Ludwig Boström.

Duktiga skridskoåkare

De tycker ändå att GSK/LIF har ett bra lag.

– Skridskoåkningen är vår starka sida, säger Ludwig.

Både Joakim och Ludwig gillar att spela cup för att det är många matcher, men det kan bli jobbigt också. Laget spelade tre matcher den här dagen varav den sista så sent som halv åtta på lördagskvällen. Mellan matcherna gäller det att äta och vila, men det blir också en del andra aktiviteter som till exempel fotboll.

Länscupen arrangeras i år för 15:e gången och totalt är det 24 U13-lag och 24 U15-lag som deltar. Cupen spelas i åtta ishallar runt om i länet.

Viktig för klubben

För Guldsmedshytte SK som klubb är länscupen mycket viktig både sportsligt och ekonomiskt.

– Det är en bra start på säsongen, tycker ordförande Leif Markusson.

I år spelas dessutom U13-finalen i Råsshallen under söndagen vilket ger lite extra krydda. Finalen för U15 spelas i Kumla.

Gillar cuper. Joakim Klockars och Ludwig Boström, från GSK/Lindlövens U13-lag, tycker att det är roligt att spela cup på hemmaplan.

Mer läsning

Annons