Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-möte kan avgöra kommunalråds öde

Socialdemokraterna i Lindesberg kallar till ytterligare möte för att utreda kommunalrådet Arnold Bengtssons (S) roll i Lindesberg Volley.

Annons

Efter avslöjandena om hur Lindesberg Volley använt sig av dubbla kontrakt har kommunalrådet Arnold Bengtsson (S), som sitter i klubbens styrelse, hamnat i blåsväder.

Vid två tillfällen, i onsdags och i torsdags, har Socialdemokraterna i Lindesbergs verkställande utskott träffats för att utreda ärendet.

På söndag hålls ännu ett möte, denna gång ska hela styrelsen medverka.

– Vi ser väldigt allvarligt på det som hänt därför samlar vi nu hela styrelsen till möte, säger Bengt Storbacka (S), ordförande för Socialdemokraterna i Lindesberg.

Vad har ni kommit fram till på de möten som hållts?– Vi har inte tagit ställning men vi vet ungefär vad vi tycker, nu fortsätter processen så att vi kan förankra och diskutera igenom ärendet med hela styrelsen, säger Storbacka som dock kraftigt tar avstånd från sättet varpå Lindesberg Volley agerat.

– Det är helt förkastligt att ge spelarna löften om löner och sedan ge dem fickpengar som inte tas upp till skatt.

Hur rimmar det här med eran ideologi?– Det rimmar inte alls med vår ideologi. Och det är därför vi nu tittar på vilken roll Arnold har haft i det här.

Kan han tvingas avgå som kommunalråd?

– Det vill jag inte kommentera.

Mer läsning

Annons