Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S säger nej till privat vårdcentral

Vårdcentralen i Frövi saknar fasta läkare sedan flera månader. Nu utreder landstinget om vårdcentralen ska privatiseras. På måndag kväll får allmänheten möjlighet att ställa frågor till landstingsråd Marie-Louise Forsberg-Fransson (S).

Annons

– Vi hoppas att ortsborna kommer och ställer frågor innan det är för sent, säger Peder Christensen, styrelseledamot i Frövi socialdemokratiska förening, som arrangerar mötet i Fröviskolans matsal.

Socialdemokraten berättar att många tycker det är besvärligt att få en ny läkare vid varje besök. Så har varit fallet sedan de ordinarie läkarna slutade.

– Vi vill ha besked av landstingsrådet hur det är tänkt. Det besked vi helst vill ha är att vårdcentralen får minst två fasta läkare och att landstinget fortsätter driva den.

Peder Christensen och hans partikmarater vill inte se en privatisering. Då är han rädd för att mycket kommer att handla om vinstressen.

– Att de här företagen gör bra vinster har vi sett ett antal exempel på, säger han. En annan erfarenhet är att köerna vid privatiserade vårdcentraler tenderar att bli långa. Så vill vi inte ha det i Frövi.

Mer läsning

Annons