Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre service upprör campinggäster

Ingen sophämtning och färre toaletter. Från och med i sommar har servicen minskat för många av campinggästerna i Malingsbo-Kloten. Det har länsstyrelserna och Sveaskog beslutat.

Annons

– Det är väldigt synd att det gör så här. Många turister kommer in till oss och klagar. De undrar var de ska göra av sina sopor och tömma sina latriner nu, säger Annika Thunborg som driver Kloten fritid och konferens.

De har ett antal husvagnsplatser i anslutning till fritidsbyn. Men många av områdets besökare ställer upp sina husvagnar på de platser som hör till naturvårdsområdet Malingsbo-Kloten.

Det området förvaltas av länsstyrelserna i Örebro, Dalarnas respektive Västmanlands län i samarbete med Sveaskog som äger marken. Och området är välbesökt.

– Förra helgen stod det runt 100 husvagnar här runt omkring, säger Annika Thunborg.

Det var i vintras parterna beslutade om att dra ner på servicen och inför årets campingsäsong möttes gästerna av anslag om att sophanteringen upphört och flera av toaletterna tagits bort.

– I förlängningen blir det så att folk vill kasta soporna hos oss. Naturligtvis ska vi och de andra verksamheterna här ta hand om våra respektive gästers avfall. Men vi har inte möjlighet att ta hand om andras sopor och latrin, säger Annika Thunborg.

Lars-Erik Sundström från Kopparberg har parkerat husvagnen vid Klotensjöns strand. Där finns toaletten kvar men sophanteringen är borta.

– Jag tycker absolut att man borde ha den kvar. Förut fick man betala för att stå här. Det gör jag gärna för att få den servicen.

Mer läsning

Annons