Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång och dans på Brotorpstalangen

Sång, musik och dans fyllde Brotorpskolans idrottshall när eleverna i går tog på sig sina bästa scenkläder och ställde upp i den tredje omgången av Brotorps­talangen.

Annons
Det var många kostymer och peruker i Brotorpstalangen. En av de talangfulla dans- och sånggrupperna valde att höja spänningen i gymnastiksalen genom ett spöktema.

Brotorpstalangen är en tävling för alla elever på Brotorpsskolan som har något de vill visa upp, vare sig det är ett trolleritrick eller en dansuppvisning.

– Det är framför allt ett sätt för oss att skapa gemenskap på skolan, säger Malin Linder, lärare och drivande bakom arrangemanget med talangjakten.

Priset är att hela vinnarens klass får en boll och var sin glass.

– En del kanske gör det för priserna men många vill nog vara med och synas också, säger Malin Linder som i årets omgång av tävlingen varit noga med att engagera de som går i sjätte klass.

– Vi har låtit barnen själva vara mer aktiva i att arrangera talangen i år, de har tagit ett jättestort ansvar och varit väldigt engagerade.

På scenen uppträder elever i alla åldrar.

– Vi bedömer det vi ser, den som har mest talang vinner det här, säger en av jurymedlemmarna, Johannes Åkesson, som går i sjätte klass på Brotorpsskolan.

– Det är mycket dans och sång i år, säger Ali Altamimi, som också sitter i juryn.

De fick hjälp att arrangera tävlingen av sjätteklassarna Johanna Ahlström och Zakharias Sandqvist som fixade musiken.

Mer läsning

Annons