Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex guld för judogymnasiet på Swedish open

I helgen utkämpades Swedish open för junioreliten i judo. Judogymnasiet i Lindesberg tog då sex guldmedaljer och de tog tolv medaljer totalt.

Annons

– Det är det bästa Swedish open vi genomfört, konstaterar Peter Andersson, tränare på judogymnasiet i Lindesberg.

De som tog guldmedaljer från Linde-gymnasiet är Sebastian Fagerhäll, Elin Broström, Amanda Håkansson, Gabriel Vesterlund, Andreas Lindquist och Jonas Björktorp. Sebastian, Elin och Andreas är dessutom med i den lokala föreningen Frövi judoklubb.

I tävlingen deltog cirka 350 judo-juniorer från sammanlagt åtta olika nationer. Från Lindesbergs judogymnasium hade man en trupp om 25 personer på judomattan när tävlingarna utkämpades i Stockholm sista helgen i september.

– Nästa torsdag åker vi till Polen och Wroclaw där vi deltar i ett arrangemang som är en kriterie-tävling till juniorlandslaget, säger Carin Fritzell-Hamnlund som också är tränare på gymnasiet i Lindesberg.

Utbytet med det norska toppidrottsgymnasiet har pågått i några år nu. Dock har inte Lindesbergs-gänget besökt den norska skolan. Inte ännu i alla fall.

– Det passar bättre att de kommer hit. Vi är 30 personer och de är 12. Och vi har bättre faciliteter och möjligheter till boende och lokaler här i Lindesberg, säger Peter.

Mer läsning

Annons