Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHRA vill ha mer dialog om dragracing-rakan

Framtiden för dragracing-tävlingarna på industrirakan diskuterades på kommunfullmäktige. SHRA Lindesberg efterlyste dialog.

Annons

Det var Birger Schöldström från SHRA som på allmänhetens frågestund lade fram motorklubbens syn på hur kommunikationen brister gällande framtiden för dragracingen på rakan när exploatering av industriområdet diskuteras i politiken.

Schöldström efterlyste en öppen dialog mellan klubben och kommunen i det här.

- Nu får vi ju läsa i tidningen vad som planeras på industriområdet, sade Schöldström.

Anders Ceder (S) svarade att området är ett industriområde och vägen är en industriväg i första hand och inte en tävlingsbana.

- Men så långt det är möjligt ska ett resonemang föras mellan kommunen, företagen och SHRA så vi kan försöka att samordna de olika intressena, sade Ceder.

Pär-Ove Lindqvist (M) kom med ungefär samma budskap som Ceder.

- Det är ingen större skillnad i dag än när de här tävlingarna på rakan en gång började. Vi är fortfarande positiva till att det anordnas tävlingar och en dialog är viktig. Och vid nyetableringar ska vi titta på hur läget ser ut då, sade Lindqvist.

Industriområdet finns med i kommunens strategiska plan för nyetablering av företag och utveckling av näringslivet. Bland annat ska nu området kompletteras med vatten/avlopp.

- Att hitta lösningar som fungerar för alla parter har hela tiden varit vår ambition, sade Anders Ceder vidare. Men nu tycker jag att man skapar en fiende innan en fiende finns. Och kommunen ska inte behöva gå och fråga SHRA varje gång en etablering sker på industriområdet.

En serviceväg intill lyftes upp i diskussionerna men det tyckte inte Ceder var en lösning längre.

- Nej, det finns ingen återföringsväg. Vi breddade ju vägen istället förut.

Mer läsning

Annons