Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skejtfest invigde ny lokal

På ett år har Lindesberg Skateboardförening vuxit sig stor och byggt en egen skejthall. I lördags invigdes den med bandklippning, åkning, tävlingar och musik.

Annons
Först ut i hallen. Sebastian Skoglund var ivrig på att få skejta och passade på redan lite före invigningen.

Klubben har lockat till sig 150 medlemmar, varav ett 30-tal är tjejer. Ännu fler var på plats i det gamla kommunförrådet vid Dalkarlshyttan i lördags lunch då kalaset började.

Förutom åkare även föräldrar, flick- och pojkvänner och kommunens representanter.

– Jag har tröttnat lite på skejtparken vi har hemma. Den här hallen gillar jag. Vi kommer nog att åka hit fler gånger någon gång då och då, säger Sebastian Rotebrink. Hemma för honom är Tybble i Örebro.

Tjejskejt på söndagar

Söndagar är några timmar vikta i hallen för tjejskejt.

– Jag har provat på några gånger tidigare, men började åka på allvar i februari. Det var min kompis Viktoria som lockade med mig, säger Sofie Molitor.

Viktoria Flodström har skejtat sedan hon var 13 år. Det är sju år sedan.

– Jag är inte en sådan där som satsar på trick och tävling utan åker bara för att det är så kul, säger Viktoria Flodström.

Krister Kallin på kommunens utvecklingsavdelning inledde invigningen och även kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S) lyckönskade klubben.

Kommunen äger lokalen och såväl tjänstemän som politiker och föreningens medlemmar har inom ett år gjort den egna lokalen möjlig med bistånd av en del sponsorer.

I våras fattade kommunen beslut om att ge föreningen ett rimligt långsiktigt kontrakt på lokalen.

– Trots att vi legat på några gånger har vi ännu inte fått kontraktet i handen, säger skejtföreningens Stefan Andersson.

Glada åt hallen. Viktoria Flodström och Sofie Molitor inledde lördagen med att jobba som funktionärer innan de fick skejta.
Sebastian Rotebrink och Samuel Norgren tillhörde ett gäng som åkt från Örebro för att vara med om invigningen och åka bräda i Lindesberg.

Mer läsning

Annons