Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöhög tvingar fram flytt

Den gamla grusplanen intill båthamnen i Frövi är täckt med en snöhög av jätteformat. Här är det meningen att valborgsmässofirandet ska hållas den 30 april. Många invånare ställer sig frågan om firandet verkligen ska kunna hållas här.

Annons

– Visserligen har det smält en del den senaste tiden, säger Rolf Hultman i Frövi Lions som tillsammans med Näsby hembygdsförening står för vårfirandet. Men det är fortfarande mycket snö kvar. Det kommer att bli en kamp mot klockan.

Vårfirandet har hållits på platsen i cirka femton år. Aldrig tidigare har det här problemet varit aktuellt.

Anledningen till att det är så mycket snö på grusplanen är att Bergslagens kommunalteknik tippat den mesta snön från gator och vägar där de senaste månaderna.

– Även om snöhögen inte smälter helt till slutet av månaden räknar vi med att kunna fira våren, säger Rolf Hultman. Att ställa in evenemanget är inget alternativ. Grönytorna är så stora att vi kan flytta lottkiosker, scen och vårelden närmare Hinsebergsvägen.

Dessutom är det för sent att ställa in. Fyrverkeri är beställt och övriga programpunkter är så gott som fastställda. Som vanligt väntar vårtal och underhållning.

Grusplanen används också av Frövi PRO för boule. Vissa år brukar premiären avverkas i början av april. I år får pensionärerna vänta ovanligt länge innan de kan börja rulla kloten.

Mer läsning

Annons