Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomter avstyckade för villor vid Råsvalen

För ett par veckor sedan var Lantmäteriet klara med avstyckning av fyra sjönära tomter ned mot sjän Råsvalen i Ängabodavägens förlängning i Guldsmedshyttan.

Annons
Sjönära utabnför strandskyddet. Kommunen är markägare och har styckat av fyra tomter i Viken i Guldsmedshyttan för villor.Foto: Michael Landberg

– Läget nu är att byggföretaget Ebab tillsammans med Mockfjärdshus filar på slutgiltiga bygglovshandlingar, säger Gert Forsberg.

Han är initiativtagare till intresseföreningen Vackra Viken som verkar för att det ska byggas bostäder även i Guldsmedshyttan.

– Målsättningen är att komma igång med ett av husen under hösten. Vi har tre intressenter, men mer än så kan man inte säga. Inget är skrivet, säger Gert Forsberg.

I januari i år presenterde det lokala byggföretaget och hustillverkaren en paketlösning med enplans villor på 900 kvadratmeter stora tomter. Boytan blir 90 kvadratmeter och villorna får antingen garage eller carport.

– Kommunen har röjt i anslutning till de avstyckade tomterna. Det ska detta forstätta upp mot de gamla brukshusen så att även de får en fanastisk utsikt ned mot vattnet, säger Gert Forsberg.

Blir du den första att flytta till Viken?

– Nej, min drivkraft är bara att få igång en utveckling i Guldsmedshyttan där nybebyggelse är en del, säger Gert Forsberg.

Mer läsning

Annons