Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikomläggning för bussar tog stopp

Länsstyrelsen i Örebro hann precis med att fatta sitt beslut om detaljplaneändringen i Guldsmedshyttan så överklagades även detta . Därmed hamnar ärendet hos Mark- och miljödomstolen .

Annons
Guldsmedshyttebor vill inte ha upp busstrafik på Herrgårdsvägen.

För att kunna ändra kollektivtrafikens flöde i Guldsmedshyttan i närheten av rondellen krävs ny detaljplan. En sådan antogs av kommunfullmäktige i februari.

Busstrafiken skulle ledas upp en bit på Herrgårdsvägen. Två hyreshus och två villor norr om Herrgårdsvägen gränsar till området.

Opinionen på orten ledde till en namninsamling mot förändringen. Kommunfullmäktiges antagande överklagades till Länsstyrelsen i Örebro. Länsstyrelsenavslog överklagan. Det följdes direkt av en överklagan på även detta.

– Därmed är det klart för vår del och ärendet får avgöras av Mark- och miljödomstolen vid Nacka Tingsrätt, konstaterar Björn Pettersson, jurist på länsstyrelsen i Örebro.

Grundorsaken till alltsammans är säkerheten på området söder om bensinmacken. Där har Arbetsmiljöverket sagt att man förbjuder kollektivtrafiken där om arbetsmiljösituationen för kollektivtrafikens chaufförer inte blir bättre.

– Jag har ingen uppfattning om hur lång tid detta kommer att ta, men miljöärenden vid bostäder är prioriterade hos domstolen. Dessutom påverkar det hur komplicerat ett ärende är,  säger Isabella Lohse, åplanerare på Bergslagens miljö- och byggförvaltning.

Mer läsning

Annons