Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio avskrivnafrån rånmisstanke

De tre unga män som satt anhållna några dagar misstänkta för grovt rån mot Ica Supermarket i Lindesberg i slutet av november förra året är inte längre misstänkta. Kammaråklagare Louise Helleday har avskrivit misstankarna efter att hon fått flera analyssvar från Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping.

Annons

– Det går inte att binda dem till det material som analyserats, säger kammaråklagaren. Därför kommer vi inte längre med den här trion.

Statens kriminaltekniska laboratorium har undersökt vissa saker som polisen anträffade på brottsplatsen direkt efter det väpnade rånet.

– Jag kan inte säga vilka saker som undersökts och vad för slags analyser det rör sig om. Jag måste vara lite luddig eftersom det någonstans finns tre gärningsmän. Släpper vi detaljer kan det förstöra för oss den dag vi kan återuppta utredningen.

De tre knivbeväpnade rånarna, som var försedda med rånarluvor, kom över drygt 180 000 kronor vid rånet. Pengarna liksom rånarnas luvor och jackor har inte hittats.

– Just nu har vi inga uppslag eller tips. Men förr eller senare kan det dyka upp något som gör att vi kan komma vidare, säger Louise Helleday.

I slutet av nästa vecka kommer Göta hovrätt att hålla en ny rättegång mot den 18-åring som åtalades för delaktighet i rånet, men som frikändes av Örebro tingsrätt för några månader sedan. Tingsrätten ansåg att kammaråklagarens bevisning inte är tillräcklig för en fällande dom.

– Jag överklagade domen eftersom jag anser att han är skyldig, säger Louise Helleday. Jag tycker att bevisningen räcker. Nu får vi avvakta och se vad hovrätten har för uppfattning.

Mer läsning

Annons