Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullermuller med dragkraft

I helgen arrangerade Ullersäters bygdegårdsförening traktorcruising för första gången. Resultatet av satsningen Ullermuller 2013 var över förväntan och gav mersmak för att jobba för att evenemanget blir en tradition.

Annons
Första mullret. Traktorträffar drar folk. Lördagens i Ullersäter var inget undantag.Foto: Privat

– Vi hade siktat på att försöka få ihop 20 deltagare men det blev 45 ekipage. Jag hade aldrig vågat hoppas på så stor uppslutning. Succé från start och givetvis blir det uppföljning nästa år, säger Christofer Kärrdahl.

På fältet framför bygdegården kom det ena ekipaget efter det andra på lördagsförmiddagen. Mest långväga var ett från Upplands Väsby. Alla ställdes upp för allmän beskådan och många yngre fick chans att provsitta och torrköra traktorerna. Strålande sol, fika och lokalmusiker bidrog till stämningen. Allt kaffebröd var slut i det tillfälliga serveringstältet vid bygdegården innan själva rallyt i sakta mak gav sig ut på vägarna.

Mot lunchtid drog en cirka 500 meter lång karavan ut på slingrande grusvägar kring Ullersäter.

– Boende längs kortegevägen kom ut och beundrade och vinkade, säger Christofer Kärrdahl.

Pensionerade redskap. Även om de inte längre är i full tjänst används många veterantraktorer fortfarande för en och annan syssla förutom att delta på en traktorträff.Foto: Privat
Annons