Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man dömd för kvast-attack

Den unge mannen slog sönder den gamla kvinnans dörr med en kvast. Glassplittret yrde och tanten blev livrädd.
Nu döms han för skadegörelse.

Annons

Kvinnan vaknade mitt i natten av att en okänd person bultade på hennes dörr. Bultandet övergick snart i slag med en sopkvast mot ytterdörrens glasrutor.

Innanför dörren stod den gamla damen och såg hur glaset slogs i tusen bitar samt hur kvastskaftet sedan kom farande in i hennes bostad.

Hon darrade av

rädsla och skadade sin fot på glassplittret.

Men hon hade larmat polisen som snabbt kom till platsen. De kunde gripa mannen som då låg gömd bakom en snödriva. Blodspår ledde dit – han blödde kraftigt från ena handen och fick direkt köras till sjukhuset.

Nu har han dömts för händelsen som inträffade i mars förra året i Lindesberg. Åklagaren ville att det i första hand skulle ses som grovt hemfridsbrott. Men det är enligt domstolen inte bevisat att mannen försökte låsa upp dörren från insidan med sin hand. Det är heller inte säkert att han hörde kvinnans uppmaningar om att lämna platsen. Därför anser tingsrätten att brottet ska bedömas som skadegörelse.

Han är också skyldig till våldsamt motstånd mot poliserna som grep honom. Han fälls även för ofredande eftersom han spottade en av poliserna i ansiktet.

Straffet blir villkorlig dom och 50 dagsböter. Mannen får betala skadestånd till kvinnan och polisen han spottade på.

Lindesbergsbon var mycket berusad den här kvällen och har därför inga minnen av händelsen.

Mer läsning

Annons