Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga entreprenörer ska testa drömjobbet

Med projekt Drömjobbet får nu unga entreprenörer från Bergslagen chansen att jobba med att utveckla sin företagsidé. Med ett startkapital på 10 000 kronor och handledning i nyföretagande.

Annons
Drömjobbare 2015. Magnus Danielsson, Agnes Gintrainyte, Michaela Persson och Filip Bilek. Saknas på bilden gör Frida Franchi Rapp.

Det är fjärde året nu som Bergslagens Sparbank ger ungdomar möjlighet att under sommaren testa en företagsidé och att även en chans att starta ett eget företag utifrån denna idé.

- Det är ett stort steg att gå från skolan till att starta ett nytt företag. Där känner vi att Drömjobbet fyller en viktig funktion, berättar Ola Drehmer, vice vd på Bergslagens Sparbank.

- Och vi har ett samhällsengagemang med bankens verksamhet och Drömjobbet ser vi som ett sätt för oss att uppmärksamma kreativa ungdomar och som en del i vårt samhällsengagemang.

Fem ungdomar har valts ut som deltagare i årets upplaga av Drömjobbet. Det är Agnes Gintrainyte, Michaela Persson, Magnus Danielsson, Filip Bilek och Frida Franchi Rapp.

- Jag och Filip ska arrangera ett Prova-på-idrottsläger i Nora vecka 28. Vi vill att barn ska kunna få känna samma glädje i sportutövande som jag och Filip känner, säger Michaela.

Platsen för idrottslägret är i idrottshuset vid Karlsängsskolan. Åldersgruppen för lägret är tjejer och killar födda 2003-05.

Filip spelar innebandy i det tjeckiska landslaget och kommer att kommunicera på engelska med deltagarna på lägret:

- På det viset blir det språkträning också på idrottslägret, säger Michaela.

Agnes ska jobba med nagelmanikyr.

- Jag ska erbjuda mina kunder nagelvård och att jag målar mönster på deras naglar. Och jag jobbar utan gel och nagelförlängning som skadar naglarna. Jag har även tänkt erbjuda hembesök, säger Agnes.

Magnus ska utveckla en app.

- Appen jag ska utveckla är för avancerad bildvisare för poweranvändare i Android-telefoner, berättar han.

Fridas företagsidé i Drömjobbet är att erbjuda mindre företag hjälp med marknadsföring och reklam.

Hon hade inte möjlighet att närvara när det idag hölls en pressträff om projekt Drömjobbet i Bergslagens Sparbanks lokal i Lindesberg.

Förra veckan var deltagarna med på Emax Sverige som är ett arrangemang som riktar sig till unga entreprenörer. Detta skedde på Chalmers i Göteborg.

- Tanken med Emax är att ge deltagarna inspiration, nya kunskaper och ett bredare nätverk, berättar Janis Lancereau, vd för Startcentrum Örebro region.

På Emax Sverige ingår även en lagtävling i affärssimulering och Drömjobbarna från Bergslagens Sparbank lyckades väl i detta uppdrag. Det lag Magnus var med i tog förstaplatsen. Michaelas lag andraplatsen. Filips lag tredjeplatsen. Och Agnes lag plats 4.

Drömjobbet riktar sig till ungdomar i Bergslagens Sparbanks upptagningsområde som är kommunerna Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors. Årets deltagare är dock enbart från Lindesberg och Nora.

Vill du vara med på Prova-på-idrottslägret i Nora vecka 28? Här är kontaktuppgifterna för detta: [email protected] eller Michaela Persson 070-25 44 756. Det kostar 300 kronor.

Mer läsning

Annons