Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar pratade politik med politiker

Arbete, fritid och inflytande var de tre områden som politikerna ville prata med ungdomar om. Och det blev mycket sagt när de möttes under några timmar på torsdagen.

Annons
Gruppsamtal. Här diskuteras fritidsaktiviteter. Bengt Evertsson (MP), Shahrbanoo Kheirollahi, Sara Araz, Hlödur Bjarnason (KD) och Richkard Nilsén.

Omkring 65 personer, varav drygt hälften var ungdomar, kom till stadshotellet. Anledningen till seminariet är att kommunfullmäktige i juni ska lägga fram förslag till ungdomspolitiska mål. Dessa ska sedan behandlas i de politiska nämnderna och i höst kan man vidta åtgärder utifrån dem.

Tycker du de har lyssnat på er?– Det vet man inte. Vi har pratat om att politiker borde komma till oss på skolorna ibland. Men det lät som om de tyckte det var besvärligt, sa Theo Sigfridsson, 14 år, från Frövi.

Shahrbanoo Kheirollahi från Lindeskolan tycker att det skulle vara bra om det fanns ett enkelt sätt att nå politikerna, kanske via hemsidan.

– Vi tog upp det här med bussar och tåg. Det finns inte så bra kommunikationer för oss i Fellingsbro. Det är bra att man får berätta om sina önskemål, kanske kan det hända nåt då, sa Sara Araz.

När Kim Larsson, 20 år, fick ordet i seminariet om inflytande passade han på att ta upp renoveringen av arenarestaurangen.

– Jag tycker nog ni lägger pengar på fel saker ibland.

Mer läsning

Annons