Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprepat sabotage mot järnvägen i Fellingsbro

I söndags hände det igen. Ungdomar hade lagt ut föremål på järnvägsspåret i Fellingsbro samhälle som kunde ha orsakat en olycka.

Annons
Förbjudet område. Både för den egna och andras säkerhet är banvallar och spår förbjudna att vara på. Arkivbild

– Det här är mycket allvarligt. Föräldrar måste försöka hålla koll på sina barn. Det ungdomarna håller på med är en fara för dem själva och kan leda till allvarliga olyckor, säger Jorma Harjamäki vid polisen i Lindesberg.

En man såg i söndags några unga vid spåren nära bebyggelsen inne i Fellingsbro. När de förstod att de var upptäckta sprang de iväg. På banvallen hittade mannen en kofot som lagts på spåret.

Sabotagen sker när det är ljust. Förmodligen i förhoppning hos gärningsmännen att kunna studera effekten från någon närbelägen plats.

De vittnesuppgifter som finns leder mot ålderskategorien 12-15 år. Sabotagen har skett nära bostadsbebyggelsen.

– Vi har våra misstankar, men kan i dagsläget inte säga att vi vet säkert vilka ungdomarna är. Vi jobbar vidare med utredningen och ser otroligt allvarligt på det här, säger Jorma Harjamäki.

Han konstaterar att det är oroligt i Fellingsbro efter att polisen pratat med många föräldrar. Polisen har av många anledningar i år satsat på ökad närvaro i Fellingsbro. – Men vi kan inte vara där hela tiden och överallt. Därför måste vi uppmana föräldrar och allmänhet att hjälpa till, säger Harjamäki.

Mer läsning

Annons