Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt jubileum

Varsågoda – lite försmak av Vinterspår – för igår öppnade utställningen i konstrummet på biblioteket.Här får besökarna smakprov på vad Vinterspår erbjuder i år.

Annons
Många kom på gårdagens vernissage.

Om två veckor är det dags för Vinterspår, alltid första lördagen och söndagen i februari. Och ”Försmak av Vinterspår” är en utställning i kompaktformat, där deltagarna visar upp ett av sina alster eller kulturyttringar.

Tanken är att utställningen ska ge en bild av vad årets upplaga av Lindesbergs största kulturarrangemang innehåller, berättar kultursekreterare Gunilla Dovsten.

Dessutom firar Vinterspår femårsjubileum i år och det är ganska många nya deltagare. Med allt från Uwe Pagel i Frövi som visar målningar till konserten i Fellingsbro kyrka med Kajsa och Stefan Ljungborg och gymnasietjejerna Rebecca Blixt och Rosalie Johnsson som visar bilder på Lindesbergs bibliotek.

– Och ”Den Rööa tråden” är också nytt, det är en hel släkt som ställer ut, det är ju kul, förklarar Gunilla.

Vinterspår är en plattform för alla typer av kultur, berättar hon. Alla som vill får vara med.

– Och det finns ingen styrning, det blir som det blir.

Nytt för i år är också en fest för alla deltagare i Löa bygdegård i mars.

På gårdagens vernissage kom många besökare, i början var det kö in till utställningen. Däribland Rainer Hickisch, som själv är en av utställarna. Det är toppen med en sån här utställning tycker han.

– Det ger en chans att se vad andra har gjort, förklarar han.

För det är svårt för deltagarna själva att åka runt under Vinterspår. Detsamma tycker Brittmari Zaunschirm, Gun Carlsson och Lena Wiborg som kommer att ställa ut i Fröviskolan.

– Vinterspår är bra, då finns möjlighet för oss att visa upp vad vi gör, förklarar Brittmari.

Utställningen pågår till 5 februari. Det är tänkt att besökarna ska kunna börja med utställningen, bilda sig en uppfattning om Vinerspår och lägga upp sin rutt.

Som arrangör står kommunen och Lindesbergs konstförening.

Fotnot: Läs mer på lindesberg.se, där finns hela programmet.

Färggrann målning. Roligt att se utställningen tycker Helena Falknäs och Rainer Hickisch. I förgrunden en målning av Angela Stjernlejon.

Mer läsning

Annons