Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargattack på gård utanför Fellingsbro 

En blandrashund blev attackerad av en varg på en gård nordväst om Fellingsbro under fredagen. Länsstyrelsen tror att det rör sig om en passerande ungvarg.

Annons

Mjölkbonden Jonas Kleber gick för att mata sina djur strax efter klockan två på fredagseftermiddagen. Som vanligt gick blandrastiken Molly lös på gårdsplanen. Men när Jonas dotter kom hem en halvtimme senare satt Molly blodig på farstutrappan och skakade.

– Jag trodde först att hon hade skurit sig på någon plåt på gården eller något liknande. Men senare upptäckte vi att hon hade bitmärken på bakdelen och svansen, berättar Kleber.

Molly kördes till Strömsholms djursjukhus där hon opererades. Lyckligtvis gick det bra även om Molly fick stanna kvar på djursjukhuset för observation.

På lördagen besökte länsstyrelsens fältpersonal Klebers gård. Efter att ha inspekterat spåren kring gården konstaterades att det varit en varg på platsen.

– Vi har inte kontrollerat den skadade hunden ännu men det mesta talar för att den blivit biten av vargen. Man kan inte avgöra hur gammal vargen är utifrån spåren men troligtvis var det en passerande ungvarg, säger Per Wedholm, rovdjursansvarig på länsstyrelsen.

Mer läsning

Annons