Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi vill gärna ha avtal på minst fem år”

Frövi IK:s målsättning att få till ett långsiktigt hyreskontrakt för att kunna arrangera sin cup i futsal, inomhusfotboll, i Lindesberg arena samma helg år efter år har inte infriats. Klubbens ambition finns dock kvar.

Annons

– Arenabolaget har inte kunnat göra ett längre avtal beroende på att deras avtal med kommunen är kort, säger Benny Gill, cupansvarig i Frövi IK.

Cupen spelades för första gången i fjol. Kommande helg är det dags för andra upplagan. Tanken är att cupen ska spelas under allhelgonahelgen varje år.

Vill ha längre avtal

– För oss skulle det kännas tryggare om vi redan nu visste vilka datum som gäller nästa år. Då skulle vi i samband med årets upplaga kunna hälsa klubbarna välkomna till nästa år. Så fort det ges möjlighet vill vi skriva ett längre avtal, minst på fem år.

Arrangörsklubben har också en förhoppning om att kunna öka antalet deltagande lag betydligt i framtiden. Det finns tankar på att använda flera av de idrottshallar som finns i kommunen.

90 000 kronor i vinst

Frövi IK omsatte cirka 430 000 kronor vid cupen förra året. Vinsten blev 90 000 kronor. I år är förhoppningen att det ska bli 50 000 kronor över när alla utgifter betalats.

– Antagligen blir det mind-re, säger Benny Gill.

Sponsorförsäljningen kom nämligen igång sent eftersom vi fick besked om att arenan var tillgänglig bara för drygt en månad sedan. Det var meningen att Nordiska mästerskapet i volleyboll för damer skulle ha spelats i arenan under allhelgonahelgen. Men så blev det inte.

Till årets cup är 61 lag anmälda. Det finns plats för 64. Mer än 1 000 ledare och spelare väntas till Lindesberg nästa helg. Arran-görerna räknar med en publiksiffra på minst 1 500 personer.

– Det kommer säkert att bli några bra dagar för affärer och matställen, säger Benny Gill.

Mer läsning

Annons