Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindesbergs lasarett bäst bland landets akutsjukhus – även bland patienterna

AT-läkarna ger Lindesbergs lasarett höga betyg. Nu visar en undersökning att patienterna också är väldigt nöjda med vården på lasarettet. Så nöjda att man toppar Sverigelistan bland akutsjukhusen.

Annons

94,2 procent av patienterna ger Lindesbergs lasarett ett bra helhetsbetyg i den nationella patientenkäten, genomförd av Sveriges kommuner och landsting (SKL).

"Det här är ett fantastiskt fint resultat som patienterna ger våra tre sjukhus. Och naturligtvis är det extra roligt att ett av våra sjukhus, Lindesbergs lasarett, får bäst betyg i landet. Det här är verkligen ett bevis på att vår personal gör ett förstklassigt arbete. Mätningen är ett av våra viktigaste verktyg i vårt arbete med att alltid sätta patienten i centrum", säger Lars Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett pressmeddelande.

Patienterna har betygssatt faktorer som bemötande, information och tillgänglighet. Karlskoga lasarett hamnar på 88,9 procent. Universitetssjukhuset i Örebro tar tredjeplatsen bland universitetssjukhusen.

Läs också:

Lindesbergs lasarett topp-rankas bland AT-läkare: "Oerhört viktigt"

Ny undersökning: Högst förtroende för länets tre sjukhus