Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindesbergs stjärna såld

Förlust mot Hylte/Halmstad i sista seriematchen, stjärnan Nadya Greseva skadad och poängmaskinen Marcie Hampton såld till Puerto Rico. Lindesberg Volley är rejält stukade inför kommande slutspel.

– Det är absolut inte optimala omständigheter, suckar tränaren Barbara Lovas.

Lindesberg Volley slutade efter mycket om och men fyra i elitserien. Detta tack vare att lagets 1–3-förlust i höstas mot Elverket sent förvandlades till seger med 3–0 efter att Elverket använt sig av en icke spelklar spelare. Därmed påverkades inte Lindesbergs tabellplacering av söndagens hemmaförlust mot Hylte/Halmstad.

Men allt är ändå inte frid och fröjd inför slutspelet där Lindesberg i kvartsfinalen ställs mot tabellfemman Sollentuna. I söndagens match åkte nämligen en av lagets viktigaste spelare Nadya Greseva på en kraftig stukning av foten och hennes medverkan är högst tveksam.

– Hon ska träffa en läkare på måndagen. Jag hoppas verkligen att hon kan spela, säger Lindesbergs tränare Barbara Lovas.

Som om det inte räckte med Gresevas skada så tvingas Lindesberg klara sig utan lagets fixstjärna och poängmaskin Marcie Hampton som strax innan slutspelet blivit såld till en klubb i Puerto Rico. Marcie har den senaste tiden, tillsammans med sin syster Nirelle, befunnit sig i USA av personliga skäl. Båda var dock tillbaka i matchen mot Hylte/Halmstad som alltså blev Marcies sista i Lindesberg.

– Det är en jättechans för Marcie och vi fick ett bud vi inte kunde säga nej till. Fast självklart är det oerhört tungt att tappa henne nu. Det gör ju att Nadyas skada blir än mer ödesdiger för oss, säger Barbara.

Med Nadya som frågetecken och Marcie definitivt borta inser Lindesberg–tränaren att laget får det riktigt tufft i kvartsfinalen mot Sollentuna.

– Vi har uppnått vårt stora mål att bli fyra i serien. Jag vet inte om jag under dessa omständigheter kan kräva mer av spelarna, säger hon en aning uppgivet.

Så spelas kvartsfinalerna:Engelholm-Hylte/Halmstad

Katrineholm-Elverket

Örebro-Gislaved

Lindesberg-Sollentuna

Matcherna avgörs i bäst av fem och inleds till helgen under lördag och söndag.