Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindeskolan vässadeklorna i jakten på elever

Lindeskolans gymnasiemässa på lördagen lockade en hel del föräldrar och ungdomar utanför det traditionella upptagningsområdet. Niklas Nilsson, från Vintrosa, kan tänka sig att börja på skolan hösten 2011.

Annons

– Jag är intresserad av handboll, säger Niklas. Jag tror att handbollsgymnasiet kan passa mig. Det jag sett hittills av mässan verkar vara rätt bra.

Vintrosagrabben har dock inte bestämt sig. Alternativet till Lindeskolan är Tullängsskolan i Örebro. Om några månader är det dags för Niklas att söka gymnasielinje.

– Det har varit bra tillströmning av både föräldrar och blivande elever, säger Björn Nyberg, lärare vid Lindeskolans idrottscollege. Speciellt glädjande är att det varit flera föräldrar från Örebro här.

På senare år har fler och fler elever från Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora valt att studera på gymnasienivå framför allt i Örebro. Inför det här läsåret var det bara 29 procent av eleverna i årskurs från Ljusnarsberg som sökte till Lindeskolan.

– Den trenden vill vi gärna bryta, säger Björn Nyberg.

Johan Auer, från Lindesberg, gick runt med sina föräldrar och syskon på mässan. Tidigare har han besökt en liknande mässa i Örebro.

– Jag har ingen aning om vilken linje jag ska söka, säger Johan. Jag vet heller inte om jag ska söka till någon skola i Örebro eller välja Lindeskolan.

Johan är intresserad av motorsport och därför kan det bli aktuellt att söka till teknikprogrammet. Pappa Bernt besökte sin andra gymnasiemässa på kort tid och han var nöjd.

– Det verkar vara en bra mässa, säger han. Jag tycker Lindeskolans personal är mer på alerten än vad personalen i Örebro var. Här är de mera på och intresserade att locka nya elever.

Ett stenkast från arenahallen fanns lärare och elever från fordons- och transportprogrammet på plats för att visa upp sig. Många stannade till där.

– Sedan vi började har vi haft många sökande till transportlinjen, säger lärare Roland Wennerström. Ryktena går att det är lätt få jobb. Samtliga åtta elever som slutade i våras har fått jobb. Utsikterna att få jobb är goda även i fortsättningen. Vi har ett generationsskifte i åkeribranschen.

Annons