Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindlövens play off-dröm lever

Efter en riktigt bragdinsats lever fortfarande Lindlövens hopp om en play off-plats.
Med endast 14 utespelare besegrades Tierp med 4–3 på bortaplan.
– Killarna gjorde ett kanonjobb, säger tränaren Tomas Östlund.

Lindlövens förutsättningar inför söndagens bortamatch i hockeyettan var allt annat än optimala.

Sjukdomar och skador gjorde att tränarduon Tomas Östlund och Mats Eriksson endast förfogade över fyra backar.

– Men vi sade innan att vi skulle gilla läget. Planen var att spela enkelt och kontra sönder dem och det lyckades vi med, säger en mycket nöjd ”Löven”-tränare.

Litet hopp har tänts

Efter en snöpliga förlusten mot tabelljumbon Linden såg Lindlövens chanser till play off-spel ut att vara borta. Men i och med att serieledaren Valbo endast fick en poäng med sig mot Surahammar har ett litet hopp tänts igen.

– Absolut. Vinner vi hemma mot Valbo i nästa omgång så avgörs allt i sista omgången. Riktigt kul att vi fortfarande är med, säger Östlund.

Toppkänning igen för Lindesbergslaget alltså. Därmed också en lättnad över att man inte längre behöver snegla mot det nedre kvalstrecket.

Östlund hyllade laget

Tomas Östlund hyllade hela sitt manskap för kämpainsatsen mot Tierp.

Målvakten Sammy Gustafsson var ett lås mellan stolparna och de fyra backarna Marucs Sjöö, Mattias Morén, Anders Söderström och Marcus Hjelm drog ett tungt lass.

Matchvinnarna återfanns dock i tredjelinan som stod för samtliga fyra mål. Peter Bodin och Patrik Larshans gjorde varsitt medan Johan Persson avgjorde tillställningen med sin andra fullträff när han slog in 4–3 med mindre än fem minuter att spela.