Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linnea och Fredrik flyttade till nyproducerade BRF Selmas Park : "Vi har kommit närmare naturen och bort från citypulsen"

Lugnt, familjärt och naturnära – det var några av punkterna på önskelistan när Linnea Karlsson och Fredrik Skobowytsh-Okolot började gå i flyttankar hemma i Örebro. Att välja en nyproduktion fanns egentligen inte på kartan, men det var innan de föll för Brf Selmas Park.

– Jag var faktiskt lite skeptisk mot helt nya lägenheter, erkänner Linnea. Vi bodde tidigare i en sekelskifteslägenhet nära stan, och min fördom om nyproduktioner var att de inte har så mycket egen karaktär och personlighet. Så känner jag inte längre!

Linnea skrattar, och berättar att det var hennes sambo Fredrik som först fick in henne på andra tankar. Han jobbar själv i byggbranschen och har varit med från start i många projekt, och ville att paret skulle flytta till en nybyggd lägenhet. Det var då de upptäckte ett av OBOS Kärnhems senaste projekt – Brf Selmas Park i Ormesta.

– Området är lugnt och hemtrevligt med mycket grönområden, berättar Fredrik. Man kommer lite närmare naturen och bort från citypulsen, samtidigt som man bara är en 20-minuters bussresa från stan och har Örebro universitet alldeles i närheten. När vi hittade lägenheten hade vi inga egna barn, men visst fanns det i tankarna och då kändes den här stadsdelen perfekt.

Blir du också nyfiken på BRF Selmas Park? Här kan du läsa mer.

Valet föll på en rymlig fyrarummare på 90 kvadratmeter, med tillträde i augusti i år. Under tiden fram till inflyttning märkte paret att det fanns stora möjligheter att forma boendet utifrån sin egen smak med olika typer av tillval kring material och utseende.

– Det har varit jättehärligt att få sätta sin personliga prägel på lägenheten, säger Linnea. Att kunna vara med ända från början ger en stor frihet att skapa det hem man vill ha, vi valde till exempel ett mörkgrått kök och har jobbat mycket med olika färger för att ge rummen en mysig känsla. Under hela processen har OBOS Kärnhem gett oss löpande information och varit tillmötesgående när vi haft frågor eller synpunkter, vilket gjort allting så mycket lättare för oss.

Trygghet för dig som köper är viktigt för OBOS Kärnhem - läs mer här.

Idag har Linnea och Fredrik, och parets 1-åriga son Gabriel, bott ett par månader i den nya lägenheten. Och det råder ingen tvekan om att de redan känner sig som hemma.

– Vi är jättenöjda, konstaterar Fredrik. Huset känns exklusivt och området har en trevlig mix av människor i olika åldrar. Lägenheten blev precis som vi ville ha den, och vi gillar att den bara är vår och att ingen har bott där före oss. Eftersom den är så ny och fin har vi varit försiktiga med att inte göra repor, men med tanke på att vi nu har en 1-åring får vi nog acceptera att det kan bli lite svårt i längden.

Vill du se vad mer som är Till Salu i Örebro just nu - här hittar du listan.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och OBOS Kärnhem och ej en artikel av nyhetsredaktionen.