Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lions Bergslagens Lucia tar time-out

Bergslagens Lucia ställs in i år. Det beslutet tog Lions Club Lindesberg i måndags kväll. Anledningen är att inte tillräckligt många ungdomar ansökt att få delta.

– Vi klipper av i år för att utvärdera och ta oss en funderare, säger Karl-Gustaf Lundin i Lions luciakommitté.

Ansökningstiden gick ut i fredags.

– Vi har bara två kandidater som ställer upp. Ofta är det mamma som anmält och sedan när vi tar kontakt så tackar man nej. Tjejerna vet att det är ett tufft jobb och program. Förutom skolan har de flesta volleyboll-, handbollsträning eller kvällskurser, de deltar i, säger Karl-Gustaf Lundin.

För tiotalet år sedan var det en anhopning av 25-30 kandidater. På senare år har Lions fått raggat en eller två mot slutet för att få ett fullt tåg.

– Vi måste försöka hitta en ny modell för kommande år och tar tacksamt emot konstruktiva förslag, säger Bengt-Göran Karlsson.

Ett de redan själva diskuterat är att engagera en gymnasieskolklass i någon form av projektarbete. Det skulle kunna belönas med en gåva till klassen att exempelvis göra en skolresa för.

– Stommen i rekryteringen till Bergslagens Lucia har varit första årskursen på Lindeskolans estetprogram. Någon sådan finns inte i år. Den är bortsparad, säger Karl-Gustaf Lundin.

Han konstaterar också att skyltsöndagen i Lindesberg blir ett inslag fattigare i år.