Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa lämnar Kif Örebro - klar för PSG

Landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist lämnar Kif Örebro. Hon är klar för franska storklubben PSG.

Annons

I dag på eftermiddagen åker Lisa Dahlkvist till Paris för att läkarundersökas och därefter skriva på den franska storklubben. I Paris Saint-Germain finns redan landslagsspelarna Kosovare Asllani och Caroline Seger.

Charlotta Nordenberg, ordförande i Kif Örebro, har förhandlat med PSG den senaste veckan.

– Vi vill gärna ge Lisa detta stöd och möjlighet att spela i ett av Europas topplag. Naturligtvis är det på ett sätt tråkigt att Lisa lämnar oss men det är roligt för henne. Förhoppningsvis kommer hon tillbaka till oss efter hennes period i Frankrike, säger hon i ett pressmeddelande.

Därmed står Kif Örebro just nu utan två av sina tre svenska landslagstjärnor som värvades inför den här säsongen. Innan seriestarten långtidsskadades mittfältaren Hanna Folkesson. Den enda som är kvar i spel är målvakten Carola Söberg.

- Det är naturligtvis tråkigt att mista en bra spelare men sån är fotbollen och för Kif Örebro finns naturligtvis inget alternativ än att sälja, säger tränaren Rickard Nilsson i pressmeddelandet och tillägger:

– Vårt lag kommer fortsätta jobba stenhårt för att göra bästa möjliga resultat i allsvenskan och Champions league.

Lisa Dahlkvist återvände inför denna säsong till Örebro för en andra sejour i klubben. Den första inföll åren 2002-2006.

Hon värvades från norska Avaldsnes och har tidigare spelat för svenska storklubbarna Tyresö och Umeå.

Lisa Dahlkvist fick sin vårsäsong förstörd på grund av en höftskada. Hon kom tillbaka och spelade i sommarens VM i Kanada. Hon är också lagets bästa målskytt denna säsong med sex fullträffar.

Parallellt med det sportsliga går klubben en hård match utanför planen för att få balans i sin ekonomi. En kontrollbalansräkning är tvungen att upprättas som ska avläsas i dag den 31 augusti. Förbundets besked om fortsatt elitlicens kommer sedan senare i höst.

Annons